Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Camparimousse met citroensaus


  • Ingredienten:
3 blaadjes witte gelatine - 1 sinaasappel - 3 eetlepels Campari - 3 eetlepels sinaasappellikeur - 2 theelepels aardappelmeel - 1 citroen - 4 eetlepels citroenlimonadesiroop - 1/4 liter slagroom - 50 gram suiker - 12 garneerpaddenstoeltjes - 1/2 theelepel olie om in te vetten
  • Beschrijving:
Kan een dag tevoren.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. Intussen sinaasappel uitpersen. In pannetje sinaasappelsap verwarmen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af gelatine al roerend in sap oplossen. Campari en likeur erdoor roeren. Pannetje in bak met koud water zetten tot mengsel lobbig wordt. Intussen in kopje aardappelmeel met 2 el koud water tot glad papje roeren. Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen. Met citroentrekker (of scherp mes) 12 mooie reepjes van citroenschil trekken voor garnering. Citroen doormidden snijden. 1 Helft uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). In pannetje ? dl water, citroensap en siroop aan de kook brengen. Al roerend aardappelmeel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Laten afkoelen. Toto gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Slagroom door camparimengsel spatelen tot samenhangende mousse. Vormpjes invetten. Mousse in vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. Afgedekt in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.Vormpjes enkele seconden in heet water houden. Op elk vormpje plat bord leggen, samen keren en mousse voorzichtig uit vormpje laten komen. Saus nogmaals doorroeren en langs mousse schenken. Op elk bord in saus 3 paddenstoeltjes zetten. Mousse garneren met citroenreepjes.

Reacties op Camparimousse met citroensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: