Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelpudding blanc manger met peer


  • Ingredienten:
-5 dl droge witte wijn of water,
180 gram fine tafelsuiker,
? Citroen,
1 kaneelstokje,
2 kruidnagels,
3 handperen,
2 ? dl melk,
130 gram amandelpoeder,
1 steranijs,
3 blaadjes witte gelatine,
3 eidooiers,
2 ? dl slagroom.
  • Beschrijving:
Stap 1. Breng de wijn of het water met 100 gram suiker, citroen, kaneel en kruidnagels aan de kook. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Laat de peren in de siroop tegen de kook aan circa 15 minuten zacht worden. Laat ze in de siroop afkoelen en dep ze daarna zo goed mogelijk droog.
Stap 2. Breng de melk met 30 gram suiker, amandelpoeder en steranijs aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zeef de melk en breng hem opnieuw aan de kook. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de eidooiers met 50 gram suiker licht en luchtig. Schenk de hete melk er in een dun straaltje bij en roer goed. Los de uitgeknepen gelatine hierin op en laat het mengsel afkoelen tot het net lobbig wordt.
Stap 3. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde vla. Bestrijk 6 vormpjes heel dun met olie en bestrooi ze dun met poedersuiker. Leg in elk vormpje een halve peer met het snijvlak naar onderen en schenk de amandelvla erop. Laat de blanc manger 2-3 uur in de koelkast opstijven. Stort de puddinkjes voor serveren.

Bereidingstijd circa 50 minuten.

Reacties op Amandelpudding blanc manger met peer

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: