Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Banaan in karamelsaus


  • Ingredienten:
1 rijpe banaan,geschild.] 30 gr.boter] 30 gr.
zachte bruine suiker] 2 el.sinaasappelsap]
1 el.rum] citroensap] 1 mesp.kaneel en noot
muskaat] slagroom en gehakte pecannoten,voor
de garnering.
  • Beschrijving:
De banaan in de lengte door midden snijden en aan alle kanten met citroesap besprenkelenDe boter in een kleine koekenpan verhitten en suiker,kaneel,nootmuskaat en sinaasappel
sap erbij doen.Het mengsel op matig vuur
roeren tot de suiker als een siroop is opge
lost.De halve bananen in de pan doen en ze zachtjes 3 min.verhitten;regelmatig met de
siroop bedruipen,maar niet omdraaien.Als de banaan goed heet is de rum in een kleine steelpan verhitten en met een lucifer aan
steken.De brandende rum over de banaan gieten
en de pan zachtjes schudden tot de vlammen vanzelf uitgaan.Dit serveren met slagroom en
gehakte pecannoten.

Reacties op Banaan in karamelsaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: