Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aalbessenaardbeiensorbetijs


  • Ingredienten:
500 gr. aalbessen,3/4 dl aardbeien-limonadesiroop,1/8 dl suikersiroop diepvriesdoos inhoud 3/4 liter
  • Beschrijving:
Aalbessen wassen,rissen en in een keukenmachine pureren.Aalbessenpuree boven een kom door een zeef wrijven. 250 gr. aalbessenpuree afwegen. In een diepvriesdoos aalbessenpuree,aardbeiensiroop en suikersiroop door elkaar roeren. (Vruchtenmengsel proeven, het moet net iets te zoet van smaak zijn. Is het mengsel erg zoet voeg dan wat water toe;is het mengsel te zwak van smaak, voeg dan nog een beetje suikersiroop toe.) In de diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Elk half uur met een vork het ijs van de wanden schrapen en het ijsmengsel goed doorroeren. Eventueel halver wege het ijsmengsel met een staafmixer of handmixer fijner van structuur maken. (Haal het sorbetijs een half uur voor het serveren uit de diepvries, en zet het in de koelkast. Anders is het ijs te hard om er bolletjes van te scheppen.

Reacties op Aalbessenaardbeiensorbetijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: