Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aalbessenaardbeiensorbetijs


  • Ingredienten:
500 gr. aalbessen, 3/4 dl aardbeienlimonadesiroop, 1/8 liter suikersiroop (zie basisrecept), diepvriesdoos inhoud 3/4 liter)
  • Beschrijving:
Aalbessen wassen, rissen en in een keuken machine pureren. Aalbessenpuree boven een kom door een zeef wrijven. 250 gr. aalbessenpuree afwegen. In diepvriesdoos aalbessebpuree, aardbeienlimonadesiroop, en suikesiroop door elkaar roeren. (Vruchtenmengsel proeven, het moet net iets te zoet van smaak zijn. Is het mengsel erg zoet voeg dan wat water toe; is het mengsel te zwak van smaak voeg dan nog een beetje suikersiroop toe). In de diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Elk half uur met een vork het ijs van de wanden schrapen en het ijsmengsel goed doorroeren. Eventueel halverwege met een staafmixer of een handmixer de structuur van het ijs fijner maken.

Reacties op Aalbessenaardbeiensorbetijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: