Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienkwarksouffle


  • Ingredienten:
2 eieren * 3 eetl. witte basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker * 1 theel. citroenrasp (potje) * 1 bakje magere kwark van 225 gr. * 2 eetl. bloem * 250 gr. aardbeien * 1/2 eetl. boter of margarine * 3 eetl. poedersuiker
  • Beschrijving:
Eieren splitsen. In kom dooiers met basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp doen. Met mixer schuimig kloppen. Kwark en bloem erdoor kloppen. Kwarkmengsel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Souffleschaal of hoge ovenschaal van 1 ltr. invetten.Oven voorverwarmen op 175 C. In kom eiwitten stijfkloppen. Poedersuiker erdoor kloppen. Eiwit, op 3 eetl. na, luchtig door kwarkmengsel scheppen. In souffleschaal rand aardbeien rechtop met snijkant tegen wand zetten. Kwarkmengsel in schaal scheppen. Rest van aardbeien erover verdelen. In midden van oven souffle in 40 min. goudbruin en bijna gaar bakken. Rest van eiwit over bovenkant uitstrijken en souffle nog 5 min. bakken tot eiwit begint te kleuren.

Reacties op Aardbeienkwarksouffle

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: