Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeien in chocoladesaus met schuimkop


  • Ingredienten:
400 gr. aardbeien * 3 eetl. anijslikeur (Pastis, Pernod, Ricard) * 75 gr. pure chocoladereep * 3 eieren * 6 eetl. suiker
  • Beschrijving:
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Besprenkelen met anijslikeur. 1 uur laten intrekken. In pan 1 dl. water aan de kook brengen. Chocoladereep erboven in stukjes breken. Zachtjes koken tot chocolade gesmolten is. Eieren splitsen. Dooiers met 1,5 eetl. suiker loskloppen. 1 eetl. van chocoladesaus door dooiermengsel roeren. Al roerende dooiermengsel aan chocoladesaus toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus (vladikte). Niet meer laten koken. Laten afkoelen.Grill voorverwarmen op hoogste stand. In taartvorm van 20 cm. chocoladesaus schenken. Aardbeien erover verdelen. Eiwitten met rest van suiker (4,5 eetl.) stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Op aardbeien spuiten. Vlak onder grill eiwit in 2 min. bruin laten kleuren. Direct opdienen.

Reacties op Aardbeien in chocoladesaus met schuimkop

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: