Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienkwarkpudding


  • Ingredienten:
7 blaadjes witte gelatine * 250 gr. aardbeien * 1 citroen * 6 eetl. suiker * 1 bakje (halfvolle) kwark van 400 gr. * 1 bekertje creme fraiche van 125 gr.
  • Beschrijving:
Om hoge rechte (souffle)schaal van 1/2 ltr. aluminiumfolie vouwen tot 1,5 cm. boven rand. Met elastiekje vastzetten. In kom met ruim koud water gelatine 10 min. weken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 2 aardbeien achterhouden voor garnering. Boven kom rest van aardbeien door zeef wrijven. Citroen uitpersen. In steelpan citroensap en suiker aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen. Van vuur af al roerende gelatine hierin oplossen. Door aardbeienmoes scheppen: kwark, creme fraiche en gelatinemengsel. Overdoen in souffleschaal. In koelkast in 1,5 uur laten opstijven.Aluminiumfolie verwijderen. Pudding garneren met aardbeien.

Reacties op Aardbeienkwarkpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: