Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienkwarkmousse


  • Ingredienten:
200 gr. aardbeien * 1/2 zakje taartgeleipoeder rood * 2,5 blaadje witte gelatine * 1/2 dl. witte wijn * 2-3 eetl. suiker * 1,5 dl. slagroom * 50 gr. kwark
  • Beschrijving:
Van bakpapier 4 velletjes knippen ter grootte van bodem van vormpjes (goed passend). In vormpjes papiertje leggen. 4 kleine aardbeien in dunne plakjes snijden. 1/8 ltr. taartgelei maken volgens gebruiksaanwijzing. In vormpjes dun laagje gelei (1/2 cm.) schenken. Plakjes aardbei in midden leggen. In koelkast in 15 min. laten opstijven. Intussen rest van aardbeien pureren. Door zeef wrijven. In ruim koud water gelatine 5 min. weken. Al roerende wijn en suiker aan de kook brengen en suiker laten oplossen. Hierin uitgeknepen gelatine oplossen. Gelatinemengsel door puree roeren. In 20 min. goed laten afkoelen. Slagroom stijfkloppen. Kwark en slagroom door puree spatelen. Mousse in vormpjes scheppen en gladstrijken. In koelkast in 4 uur laten opstijven.Op 4 bordjes mousse storten. Bakpapier verwijderen.

Reacties op Aardbeienkwarkmousse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: