Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienmousse met sinaasappelsaus


  • Ingredienten:
500 gr. aardbeien * 7 blaadjes witte gelatine * sap van 1 sinaasappel * 1,5 dl. halfvolle yoghurt * witte basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker * 2 eiwitten

voor de saus:

3 dl. versgeperst sinaasappelsap * 1 eetl. custardpoeder * 1 eetl. sinaasappellikeur

voor de garnering:

250 gr. aardbeien van gelijke grootte
  • Beschrijving:
De gelatine in ruim koud water weken. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en in de keukenmachine met het sinaasappelsap pureren. De yoghurt, suiker naar smaak en de vanillesuiker erdoor scheppen. De uitgeknepen blaadjes gelatine in een schaaltje doen en in 15-20 sec. op 100% oplossen. De gelatine door de aardbeien roeren. Vervolgens de eiwitten met een snufje zout stijfslaan en voorzichtig door het aardbeienmengsel spatelen. Een vorm van 3/4 ltr. voor de helft met het aardbeienmengsel vullen. De overige aardbeien met de punt naar onderen in de mousse steken en de rest van de mousse erover schenken. De mousse in de koelkast laten opstijven.Voor de saus het sinaasappelsap in een glazen ltr.maat (afgedekt) in 3-4 min. aan de kook brengen. Intussen de custardpoeder met 2 eetl. water gladroeren en door het sinaasappelsap roeren. De vloeistof bindt direct, anders alles nog 1 min. verwarmen. De saus op smaak brengen met sinaasappellikeur. De vorm van de aardbeienmousse kort in kokend water dompelen, de mousse storten, in plakken snijden en serveren met de saus.

Reacties op Aardbeienmousse met sinaasappelsaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: