Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienkwarktaart


  • Ingredienten:
5 eieren * 250 gr. suiker * 100 gr. bloem * 5 eetl. maizena * zout * 3 blaadjes witte gelatine * 1 potje bosbessen van 295 gr. (Hero) * 400 gr. aardbeien * 3 bekertjes slagroom a 1/8 ltr. * 1/2 bakje magere Franse kwark van 450 gr. * 200 gr. poedersuiker * 5 eetl. aardbeienpuddingsaus (flesje)
  • Beschrijving:
Springvorm van 24 cm. invetten. Oven voorverwarmen op 175 C. In kom eieren en 150 gr. suiker doen. Met mixer in 10 min. dik en romig kloppen. Erboven zeven: bloem, maizena en snufje zout. Voorzichtig door elkaar scheppen. Overdoen in springvorm. In midden van oven, taart in 30 min. gaar en lichtbruin bakken (als taart bij lichte vingerdruk terugveert is deze gaar). Uit oven taart 5 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en taart op taartrooster verder laten afkoelen. In kom met ruim koud water gelatine 10 min. laten weken. Bosbessen afgieten, 1 eetl. achterhouden. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen, 5 aardbeien achterhouden voor garnering. Rest van aardbeien in stukjes snijden. In kom 2 bekertjes slagroom met 2 eetl. suiker stijfkloppen. Erdoor scheppen: kwark, 50 gr. suiker, bosbessen en stukjes aardbei. In steelpan 2 eetl. water verhitten. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in water oplossen. Door kwarkmengsel scheppen. Laten afkoelen tot kwarkmengsel iets dik wordt. In andere kom doen: poedersuiker, puddingsaus en 1 eetl. bosbessensap. Tot dikke gladde glazuur roeren. Taart overlangs halveren. Onderste helft op schaal leggen. Bestrijken met helft van aardbeienglazuur. Rand van springvorm weer om taart klemmen. Kwarkmengsel op taartbodem scheppen. Met mes gladstrijken. Andere taarthelft erop zetten. Bovenkant bestrijken met rest van glazuur. In koelkast in 4 uur laten opstijven.Achtergehouden aardbeien halveren. Rand van springvorm voorzichtig rond taart verwijderen. In kom 1 bekertje slagroom met 1 eetl. suiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Op bovenkant van taart 10 toefjes van slagroom spuiten. Taart in 10 punten snijden.

Reacties op Aardbeienkwarktaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: