Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ijs met whiskey en chocolade


  • Ingredienten:
1/8 l slagroom, 40 g witte basterdsuiker, 2 eiwitten, 10 el whiskey, 8 el chocoladevlokken
  • Beschrijving:
Zet de koelkast op de laagste stand.
Klop de slagroom met de basterdsuiker niet al te stijf.
Zet de room in de koelkast.
Klop het eiwit op en voeg druppelsgewijs 2 el whiskey toe en klop tot het eiwit zo stijf is, dat het niet uit de omgedraaide kom valt.Leg de room op het eiwit en spatel alles met een pannenkoeksmes door elkaar tot er geen eiwitvlokken meer te zien zijn.
Proef of er voldoende suiker is toegevoegd en schep het mengsel in de cakevorm.
Zet de vorm in het vriesvak.Schep als het mengsel halfbevroren is, de inhoud van de vorm over in een kom, mix 30 sec en zet het ijs weer in de vorm in het vriesvak.
De totale vriestijd bedraagt ongeveer 2-3 uur.

Reacties op Ijs met whiskey en chocolade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: