Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amarettoparfait met gepocheerde peer


  • Ingredienten:
Voor de amarettoparfait:
6 eieren (gescheiden) - 180 gr witte basterdsuiker - 4 (Italiaanse) bitterkoekjes (amaretti) of gewone bitterkoekjes, verkruimeld - 1/2 dl amandellikeur - 1/2 ltr slagroom, stijfgeklopt.
Voor de gepocheerde peer:
1 citroen - 1 sinaasappel - 150 gr suiker - 1/2 dl amaretto - 3 mooie handperen - 2-3 el citroensap
  • Beschrijving:
NB Het gerecht moet een dag tevoren worden gemaakt ivm invriezen parfait en afkoelen gepocheerde peer.

Parfait:
Eidooiers met 150 gr suiker in kom boven heet water (au bain marie) tot dik, schuimig mengsel kloppen en al roerende in een bak met koud water afkoelen.
Eiwitten stijf kloppen met 30 gr suiker en luchtig door het dooiermengsel scheppen. Verkruimelde bitterkoekjes, likeur en als laatste de slagroom door het eimengsel spatelen. Mengsel in diepvriesdoos doen en ? 1 nacht in de diepvries laten opstijven.

Gepocheerde peer:
Met dunschiller schil van citroen en sinaasappel afsnijden en schil in heel dunne reepjes snijden. Citroen en sinaasappel uitpersen en sap samen met reepjes schil, amaretto en 3/4 ltr water aan de kook brengen
tot de suiker is opgelost. Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen. Peren in hete siroop leggen (helemaal ondergedompeld, evt wat water toevoegen) en op zacht vuur 8-10 minuten pocheren. Peren in siroop laten afkoelen.Op mooie borden een bolletje amarett?parfait en een halve peer leggen. Eventueel garneren met wat amaretti en een dotje stijfgeklopte slagroom.

Reacties op Amarettoparfait met gepocheerde peer

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: