Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananas tare tatin


  • Ingredienten:
8 plakjes roomboter bladerdeeg, 1 verse ananas, 125g roomboter, 125g suiker, 80g pecannoten, bloem voor bestrooien, 1 eidooier, 125ml creme fraiche.
  • Beschrijving:
Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 180?C). Schil de ananas dik en snij deze in plakken. Snij de harten eruit en dep de ananas droog. Smelt de boter in de quichevorm en roer de suiker erdoor. Zet het vuur hoger en laat de suiker karameliseren(lichtbruin kleuren). Verdeel de plakken ananas over de karamel in de vorm. Kneus de pecannoten en strooi ze over de ananas. Bestrooi een werkplek met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ca. 28cm doorsnede. Leg het deeg over de vulling, druk de rand van het deeg tussen de ananas en de vorm. Klop de eidooier los met ca. 1 eetlepel water en bestrijk hiermee het deeg. Bak de tarte tatin midden in de oven in ca. 25 minuten gaar. Klop de creme fraiche los. Serveer de taart warm met de creme fraiche.

Reacties op Ananas tare tatin

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: