Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Wentelteefjes met krentenwegge en cognaccreme


  • Ingredienten:
4 sneetjes krentenwegge,
1 dl melk,
1 dl kookroom,
2 eieren,
3 eetl. suiker,
1/2 theel. kaneelpoeder
50 g pecannoten of walnoten,
75 g boter,
1 l vanilleroomijs,
2 eetl. honing
voor de cognaccreme:
2 dl slagroom,
2 eetl. suiker,
2 eetl. cognac
  • Beschrijving:
Snijd de korstjes van de krentenwegge en verdeel het brood in driehoeken. Klop de melk, kookroom, eieren, suiker en kaneelpoeder en giet dit in een ondiepe schaal of diep bord. Leg de broodhoekjes erin en laat ze al het vocht opnemen. Klop voor de cognaccreme de slagroom met suiker bijna stijf en roer de cognac erdoor.Rooster in een hete koekenpan de noten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Serveer op 4 borden 3 bolletjes ijs met daarop gestapeld de wentelteefjes. Schep de cognaccreme
ernaast en garneer met de noten die door de honing gehaald zijn.

Reacties op Wentelteefjes met krentenwegge en cognaccreme

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: