Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Charlotte met koffiemousse en frambozensaus


  • Ingredienten:
1 pak lange vingers

voor de mousse:

6-8 blaadjes gelatine * 4 dl. sterke koffie * 5 eieren, gesplitst * 100 gr. lichte basterdsuiker * 5 dl. slagroom * 3 eetl. koffielikeur

voor de garnering:

300 gr. frambozen * 50 gr. poedersuiker
  • Beschrijving:
Mousse:

gelatine 5 min. in ruim koud water weken. 3 dl. koffie verwarmen en uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. Eidooiers met suiker schuimig kloppen. Koffiemengsel erdoor mengen. Slagroom lobbig kloppen. Eiwitten stijfkloppen. Eerst room en daarna eiwit door koffiemengsel spatelen. Likeur en 1 dl. koffie mengen. Lange vingers erin dopen. Wand van vorm met lange vingers bekleden, op bodem in stervorm schikken. Mousse in vorm schenken en 3 uur in koelkast laten opstijven.Garneren:

200 gr. frambozen met poedersuiker pureren. Charlotte voorzichtig op mooie schaal storten. Met rest van frambozen en frambozensaus garneren.

Reacties op Charlotte met koffiemousse en frambozensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: