Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozen rijstdessert


  • Ingredienten:
1 vanillestokje ~ 100 g. dessertrijst of ketan (kleefrijst) ~ 5 dl. halfvolle melk ~ 5 eetlepels poedersuiker ~ 125 ml. slagroom ~ 14 abrikozen op siroop ~ 40 g. blanke hazelnoten
  • Beschrijving:
Snij het vanillestokje in de lengte open. Kook de rijst met de melk en het vanillestokje gaar. Haal de pan van het vuur en schraap het merg uit het vanillestokje. Roer het vanillemerg en de poedersuiker door de rijst. Laat de rijst afkoelen. Klop de slagroom stijf. Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze in stukjes. Spatel de slagroom en de helft van de abrikozenstukjes door de rijst. Laat het rijstmengsel afgedekt in de koelkast in ca. 2 uur iets opstijven. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in de koekenpan goudbruin.

Reacties op Abrikozen rijstdessert

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: