Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelmuffins


  • Ingredienten:
voor circa 11 muffins: 100 gr. amandelmeel, 2 eieren, 90gr. gedroogde abrikozen, 60 gr. rozijnen, 30gr. boter, 1 eetlepel yoghurt, flinke theelepel honing, mespunt zuiveringszout (= baking soda, als rijsmiddel i.p.v. gist), geschaafde amandelen, twee eetlepels cognac.
  • Beschrijving:
avond van tevoren abrikozen in kleine stukjes snijden en weken in de cognac.
Oven voor verwarmen op 200gr.
Beboter de muffinvormpjes, bodem en zijkant, en bedek de bodem van elk vormpje met wat geschaafde amandelen. Splits van een ei de dooier van het eiwit.boter smelten, abrikozen uit laten lekken.Doe in een kom de dooer en het andere ei, klop dit los. Voeg het amandelmeel toe en meng dit goed. Voeg de gesmolten boter toe en meng weer. Is het mengsel te droog dan kun je een klein beetje yoghurt toevoegen. Voeg de honing en het zuiveringszout toe en meng. Nu de rozijnen en de uitgelekte abrikozen en lepel door het deegmengsel Terwijl dit mengsel rust en het amandelmeel het vocht kan absorberen. Klop je het eiwit stijf. Schep het geklopte eiwit door het deeg.Dit maakt het mengsel luchtiger. Vul de vormpjes met het deeg. Als garnering nog wat geschaafde amandelen er bovenop. Zet de muffins een half uur in de voor verwarmde oven. Twintig minuten op 200gr, laatste 10 minuten op 190gr.

Reacties op Amandelmuffins

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: