Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenglazuur en suikersiroop


  • Ingredienten:
Voor de suikersiroop:
-80 gram suiker
-100 ml water
-1 el citroensapVoor de abrikozenglazuur:
-bovenstaande ingredienten
-200 gram abrikozenjam
[Fondant:(is een zuiver suikerglazuur met een mooie glans. De bereiding is erg arbeidsintensief aangezien de suiker tot 113 gr.C. wordt gekookt. Daarna wordt de massa op een marmeren plaat gestort en voortdurend met een metalen spatel geroerd totdat ze een melkwitte kleur heeft gekregen. Gelukkig is er ook fondant in potten te koop en behoeft enkel opgewarmd te worden (en eventueel aangevuld) zoals onderstaand beschreven]
Voor de fondant:
-pot fondant
-eventueel eiwit
-eventueel alcohol
  • Beschrijving:
Suikersiroop:

*De suiker, het water en het citroensap tot een heldere massa koken. (=suikersiroop)
Voor de fondant:
*De fondant in een warmwaterbad van 40 gr.C. verwarmen tot 35 gr.C.
*Het glazuur wordt nog vloeibaarder als er wat suikersiroop en eiwit wordt doorgeroerd.
*Het glazuur heeft een goede consistentie voor het glaceren als het dik en vloeibaar van de lepel loopt. Voor een doorschijnend glazuur moet het met alcohol worden verdund.
Voor de Abrikozenglazuur:
*De suikersiroop (zoals boven beschreven)en de abrikozenjam in een pan aan de kook brengen en in 8 a 10 minuten tot een derde laten inkoken.
*Wrijf dit door een zeef en nogmaals 2 a 3 minuten laten koken.
*Het abrikozenglazuur moet helder en transparant zijn. Het kan alleen heet voor het glaceren worden gebruikt.

Reacties op Abrikozenglazuur en suikersiroop

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: