Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Australische kerstcake


  • Ingredienten:
230 gr sultanas
230 gr krenten
230 gr rozijnen
150 gr gedroogde abrikozen
150 gr dadels
150 gr gedroogde pruimen
110 gr oranje snippers of sucade
110 gr amandelen
230 gr gekonfijte kersen
3 eetlepels kirsch likeur
3 eetlepels congnac (en een beetje voor de kok)
230 gr boter
230 gr bruine suiker
5 eieren
1 dessert lepel nescafe of chocopoeder
1 theelepel vanille essence
1 theelepel amandel essence
1 desert lepel glycerine
1 desert lepel honing
1 kleine sinasappel, rasp en sap
230 gr bloem
60 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel speculaas kruiden
1 theelepel gember poeder
1/2 theelepel zout
(de australische theelepels zijn groter dan onze)
  • Beschrijving:
was en snij rozijenen soorten, abrikozen, dadels, sukade, pruimen en amandelen fijn. Snij de kersen in 4-en. Meng de kirsch en cognac erdoor en laat het zeker 2 nachten staan.Klop de boter schuimig met de suiker. Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze helemaal opgenomen zijn. Doe er de essensen, glycerine, honing, sinasappelsap en rasp bij.
Voeg er alternerend alle droge ingredienten en alle fruit aan toe totdat alles goed gemengd is.
Vet de bakblikken in en bak de fruitcakes in 3 tot 31/2 uur op 120 graden gaar. Even prikken om te kijken of hij echt gaar is.
Goed inpakken in aluminiumfolie en zeker een maand wegleggen.

Reacties op Australische kerstcake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: