Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelperentaart met walnoten


  • Ingredienten:
Voor het deeg: 225 gram bloem; snufje zout; 1 theelepel kaneel; 140 gram roomboter; 110 gram witte basterdsuiker; 55 gram walnoten (hoeft niet, is wel lekker); 1 geklopt ei
Voor de vulling: 3 appels; 3 peren (Doyenne du Comice) of uit blik is ook prima; 30 gram boter; 200 gram witte basterdsuiker; 2 theelepels kaneel; sap van 1 citroen; 110 gram rozijnen; 3 eieren; 150 ml. slagroom; 170 gram walnoten (hoeft niet, is wel lekker)
  • Beschrijving:
1. Maak eerst het deeg: zeef de bloem met kaneel en zout. Wrijf de boter erin totdat het op broodkruimels lijkt. Mix de suiker erdoor, daarna eventueel de walnoten.
2. Voeg het geklopte ei toe en maak er een stevig deeg van. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
3. Rol het deeg uit en bekleed het bakblik ermee. Laat dit opnieuw 30 minuten rusten.
4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
5. Bak het deeg blind (bedek het deeg met aluminiumfolie, doe er bonen of schone stenen op ter versteviging)
6. Maak intussen de vulling: schil appels en peren en snijdt ze in blokken
7. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en wanneer het bruist, voeg je het fruit toe. Doe er 85 gram basterdsuiker bij, de kaneel, het citroensap en de rozijnen
8. Schud het fruit regelmatig om en bak het 5 minuten op matig vuur. Doe het daarna in een zeef en vang het vocht op.
9. Schep het fruit e.d. in het bakblik (op het licht gebakken deeg)
10. Mix de eieren, de rest van de basterdsuiker, slagroom en het opgevangen fruitsap. Giet dit over het fruit in het bakblik. Verdeel eventueel de walnoten over de taart.
11. Bak de taart 50 minuten, of tot het midden stevig is geworden. Bedek de taart met vetvrij papier wanneer de taart te donker wordt.
12. Serveer warm of koud

Reacties op Appelperentaart met walnoten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: