Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocoladecremecake


  • Ingredienten:
150 gram boter - 125 gram suiker - 1 eetlepel cognac - 3 eieren - 275 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram geraspte melkchocolade - 75 gram melk - 1 1/2 dl slagroom - Voor de chocolade-glazuur : 1 kop poedersuiker - 1 theelepel cacao - 10 gram boter - 2 eetlepels hete melk
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in, bekleed hem met bakpapier en vet het papier in. Doe de boter, suiker en cognac in een kom en mix het luchtig en schuimig. Klop de eieren licht los en voeg ze toe aan het mengsel en meng het goed door elkaar. Voeg het gezeefde bakmeel, chocolade en melk in een keer toe. Mix het 1 minuut op lage snelheid tot alles goed gemengd is.Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 45 minuten tot een breinaald die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake op een rooster afkoelen. Snijd de cake met een kartelmes in drie gelijke lagen. Klop de slagroom stijf. Verdeel de helft van de slagroom gelijkmatig over de onderste cakelaag en de rest over de middelste cakelaag. Dek hem af met de bovenste cakelaag. Maak intussen de chocolade-glazuur : Doe de poedersuiker, cacao, boter en melk in een vuurvaste kom. Hang de kom in een pan met bijna kokend water en roer tot het glazuur zacht en glanzend is. Breng het glazuur met een mes op de cake aan. Garneer eventueel met gehakte noten.

Reacties op Chocoladecremecake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: