Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenkoeken


  • Ingredienten:
Voor het deeg
500 gram bloem
40 gram gist
80 gram boter of margarine
krap 1/4 liter lauwwarme melk
1 ei
80 gram suiker
snufje zout
Voor de vulling
1 blik abrikozen a 450 gram
Om te bestrijken
1 eiwit
Om in te bakken
frituurvet
Om te bestrooien
125 gram poedersuiker
  • Beschrijving:
Doe de bloem met de verkruimelde gist in een kom. Smelt de boter in de melk, voeg deze bij de bloem met het ei, de suiker en het zout. Kneed alles tot een glad deeg en laat dit afgedekt op een warme plaats 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot twee lappen van circa 1 1/2 cm dik. Geef hierop rondjes aan met een middellijn van circa 8 cm. Leg op elk rondje een abrikoos. Bestrijk de randen met eiwit. Leg de tweede deeglapje erover en ssteek de rondjes met behulp van het zelfde glas eruit. Laat de koeken afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verhit het frituurvet tot 175-180 graden. Bak telkens drie koeken tegelijk in het vet, circa 2-3 minuten. Keer ze om en bak de andere kant ook bruin. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reacties op Abrikozenkoeken

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: