Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozengemberkoekjesroulade


  • Ingredienten:
4 eiwitten
- 4 eierdooiers
- 1 1/2 theelepel vers sinaasappelsap
- 115 gram poedersuiker
- 175 gram gemalen amandelen
- 4 wafeltjes met gembersmaak
- Voor de vulling :
- 150 gram abrikozen uit blik
- 3 dl slagroom
- 4 eetlepels poedersuiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een bakblik van 33 x 23 cm in,
bekleed de bodem met vetvrij bakpapier
en vet het papier in.
Klop het eigeel, sinaasappelsap en suiker
10 minuten met de mixer.
Roer de gemalen amandelen erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze
door het amandelmengsel.
Schenk het deeg in de bakvorm
en strijk de bovenkant glad.
Bak het deeg 20 minuten in de oven.
Bekleed de bakvorm met een schone,
iets vochtige theedoek
en laat hem afkoelen.


Pureer voor de vulling de uitgelekte abrikozen
in de keukenmachine tot een glad geheel.
Klop de slagroom met poedersuiker stijf
tot er pieken vormen.
Spatel de abrikozenpuree door
het slagroommengsel.
Verkruimel de wafeltjes en leg ze op
een vel vetvrij bakpapier.
Bestrijk het afgekoelde gebak met
1/3 deel van het slagroommengsel,
draai het om en leg het op de kruimels.
Verwijder het vetvrije papier.
Bestrijk het gebak met de rest van
het slagroommengsel, rol het met behulp
van bakpapier vanaf het korte einde op
en leg de rol met de naad naar beneden
op een schaal.
Versier de roulade met kruimeltjes gemberwafel.

Reacties op Abrikozengemberkoekjesroulade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: