Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienroomkwarktaart


  • Ingredienten:
Voor een grote rechthoekige vorm of grootste springvorm.
Voor het zandtaart deeg: 250g bloem, 1 ei, snufje zout, 150g boter, 100g suiker, 1 pakje vanillesuiker, bloem voor het uitrollen en de vorm. Voor het biscuitdeeg: 3 eieren, 110 g suiker, 75 g gezeefde bloem, 20 g maizena, iets citroenrasp.
Voor de aardbeienroomkwark: 16 g (8 blaadjes) gelatine, 500 g magere kwark, 2 eieren, 2 eetl grand marnier of creme de cassis of cointreau, 100 g suiker, rasp van een 1/2 citroen, 1 dl sinaasappelsap, 4 dl slagroom, 500 g aardbeien.
  • Beschrijving:
Maak het zandtaartdeeg en het biscuitdeeg volgens uw kookboek. Bak eerst het zandtaartdeeg in de vorm op 170?C of gasovenstand 2-3 gedurende 30-40 min. Het gebak moet zandkleurig zijn. Bak vervolgens in dezelfde vorm het biscuitdeeg op 160!C, gasovenstand 2-3 gedurende 30-40 min. De taart is gaar als het deeg veerkrachtig aanvoelt.

Maak ondertussen de roomkwark door de gelatine in ruim water te weken. Splits de eieren in wit en dooier. Roer de kwark uit met de dooiers, de likeur, 50 gram suiker en de citroenrasp. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de geweekte en heel goed uitgeknepen gelatine op (van het vuur af!). Voeg dit mengsel toe aan de kwarkmassa en roer het goed.Sla de eiwitten en de slagroom met de rest van de suiker afzonderlijk stijf. Schep de eiwitten en de helft van de slagroom luchtig door kwarkmassa.

Leg afgekoelde plak zandtaart onder in de springvorm, daarop de laag biscuitdeeg en daarop de helft van de lobbig geworden kwarkmassa.
Laat dit opstijven in de koelkast. Was ondertussen de aardbeien voorzichtig en verwijder het kroontje. Snijd de grote exemplaren doormidden. Haal de taart uit de koelkast en leg de helft van de
aardbeien op de kwark en dek ze af met de overige kwarkroom.
Garneer de taart met bv aardbeienjam en de resterende aardbeien en/of slagroom.

Reacties op Aardbeienroomkwarktaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: