Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade truffel taart


  • Ingredienten:
Voor de taart: 200 gram pure chocolade, 200 gram (room)boter, 200 gram poedersuiker, 4 eieren, 60 gram bloem, 3 theelepels bakpoeder,1/2 dl bruine rum (optioneel maar het mag ook cognac zijn bijvoorbeeld). Voor de vulling: 1/4 liter slagroom 300 gram melk chocolade, 50 gram gehakte hazelnoten (optioneel). Voor de garnering 100 gram pure chocolade.
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen op 180* CSmelt de pure chocolade au-bain marie of in de magnetron. Meng in een kom de boter en de poedersuiker tot een romige massa ontstaat en voeg de gesmolten chocolade toe. Splits de eieren en klop de eidooiers een voor een door het mengsel. De bloem en het bakpoeder zeven en beetje voor beetje door het beslag roeren met een spatel. Vervolgens de eiwitten goed stijf kloppen en door het beslag spatelen Als laatste de 1/2 dl rum er voorzichtig doorroeren. Giet het beslag in een beboterde bakvorm en bak de taart ongeveer 40 minutenin het midden van de oven. Laat de taart daarna ongeveer 10 minuten op een taartrooster afkoelen. Voor de vulling de slagroom samen met de chocolade smelten en vervolgens ongeveer 10 minuten laten koken. Voeg nu de gehakte hazelnoten aan het chocolade mengsel toe. Daarna de vloeibare chocoladeslagroom in een bak koud water stijfkloppen (totdat deze afgekoeld is) Daarna de taart in 3 lagen snijden. Tussen de lagen de vulling aanbrengen en met het restant de buitenkant van de taart bestrijken. Maak van de 100 gram pure chocolade mooie krullen en bestrooi hiermee de taart.

Reacties op Chocolade truffel taart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: