Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozen cake


  • Ingredienten:
150 g boter of margarine
? eetlepel bloem
3 eieren
1 eetlepel citroenrasp
150 g basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 g amandelspijs
150 g zelfrijzend bakmeel
1 pot of blik abrikozen
2 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels abrikozenjam
zout
springvorm, ? 20 cm
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen op 180 ?C.
Boter en eieren op kamertemperatuur laten komen. Springvorm invetten en met een beetje bloem bestuiven. Overtollig bloem eruit schudden.
Abrikozen laten uitlekken.
In beslagkom doen: citroenrasp, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Met de mixer in ca. 10 minuten tot een lichte zalfachtige massa kloppen.
Een voor een de eieren erdoor kloppen. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige helemaal door de boter is opgenomen.
Amandelspijs verkruimelen en door beslag roeren.
Zelfrijzend bakmeel erboven zeven. Met houten lepel luchtig erdoor scheppen. Beslag in springvorm scheppen.
Abrikozen met de bolle kant naar boven in een regelmatig patroon in het beslag leggen.
In midden van oven in ca. 60 minuten gaar en bruin bakken.
Abrikozengelei (abrikozenjam met 1 eetlepel water verwarmen) met een kwastje over de taart verdelen.
Abrikozencake uit de oven nemen en in de vorm laten afkoelen. Met een mes zijkant van de taart lossnijden van de rand van de springvorm. Rand van de springvorm verwijderen.
Lekker met een toef slagroom.

Reacties op Abrikozen cake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: