Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bastogne kersentaart


  • Ingredienten:
? 200 gram bastognekoeken ? 150 gram roomboter ? 200 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou) ? ? liter slagroom ? 150 gram witte basterdsuiker ? 1 blik kersenvlaaivulling
  • Beschrijving:
Doe de koekjes in een schaal en stamp ze fijn met een stamper. Doe de kruimels in een sprinvorm (doorsnede 24 cm). Doe de boter in een steelpannetje en laat die op zacht vuur langzaam smelten. Giet de boter over de koekkruimels en roer erdoor met een houten lepel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de boden van de springvorm en druk de koekkruimels goed aan met je handen. Doe de roomkaas met de suiker in een schaaltje en prak het goed door elkaar met een vork. Klop het daarna nog een beetje op tot het een zacht en luchtig mengsel is. Doe de slagroom in een andere kom en klop het stijf met de handmixer. Niet te stijf, want dat is niet lekker. Doe het roomkaasmengsel bij de slagroom en schep het voorzichtig door elkaar met een pannenlikker. Schep dit mengsel over de koekjesbodem en strijk het glad. Verdeel dan de vlaaivulling met een lepel over de taart. Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven. Smullen maar!

Reacties op Bastogne kersentaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: