Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocoladecapelli di angelo in filodeeg met


  • Ingredienten:
Mousse
500 g mangovruchtvlees
2 eierdooiers
100 g basterdsuiker
100 cc zoete witte wijn
7 blaadjes witte gelatine
200 cc room
Mango-esprit

Pasta
100 g Italiaans meel
100 g cacao
200 g poedersuiker
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 mespunt zout

IJs
1 vanillestokje
300 g aardbeien
3 dl room
2 eierdooiers
200 g suiker
2 eetlepels Grand Marnier
Aardbeienesprit
citroensap

Bakje
filodeeg
boter
poedersuiker

Saus
3 dl frambozencouli
suiker
citroensap

mint
garneerchocolade
  • Beschrijving:
Chocolade-capelli di angelo in filodeeg met aardbeienijs, mangomousse en frambozensaus

- Mangomousse: Pureer het vruchtvlees van de mango's in de keukenmachine. Roer au bain-marie de eierdooiers los met de suiker en de witte wijn, verwarm dit en laat binden. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en laat oplossen. Zeef de mangopuree en voeg alles bij elkaar, roer goed door. Breng op smaak met Mango-esprit en citroensap.
- Laat afkoelen en als de massa lobbig is spatel er de geslagen room door. Vul 10 timbaaltjes en zet in de koelcel om op te stijven.
- Chocoladepasta: Werk koud. Meng voor dit speciale pastagerecht alle ingrediënten door elkaar; nog circa 10 minuten met de hand kneden. Voeg wat water toe, maar let op de juiste consistentie van de massa, want er moet uiteindelijk "engelenhaar" van worden gemaakt. Leg het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Maak met de pastamachine zeer dunne tagliatelle van circa 10 cm lengte. Kook in ruim water de sliertjes in 1 minuten gaar en koel het af in koud water en bewaar het hierin tot het uitserveren. Schud voor het uitserveren het overtollige water eraf.
- Aardbeienijs: Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden en laat ze 20 minuten in de helft van de room trekken; roer regelmatig om velvorming te voorkomen (in het vel gaat veel vanillesmaak zitten). Verdeel met behulp van de staafmixer (mesje) het merg goed door de room.
- Was de aardbeien. Breng de aardbeien met 2 eetlepels Grand Marnier aan de kook, pureer dit in de keukenmachine. Meng in de au bain-marie-pan de eierdooiers, de room/vanille, de suiker en de aardbeienpuree goed door elkaar. Laat door de warmte binden en breng op smaak met Aardbeienesprit en enkele druppels citroensap. Laat geforceerd afkoelen, draai er ijs van.
- Sla de rest van de room stijf en voeg dit bij het ijs op het moment dat het ijs in de ijsmachine lobbig is geworden. Als het ijs gereed is bewaar het tot gebruik in de vriezer.
- Filodeegbakjes: Knip/snij het filodeeg in de gewenste grootte, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker. Gebruik kleine bakjes als vorm en bak en karameliseer de filodeegbakjes in de oven op 180°. Laat afkoelen.
- Frambozensaus: Kook de frambozencouli in tot de gewenste dikte, laat eerst afkoelen, breng dan op smaak met suiker en enkele druppels citroensap.
- Opmaak: Plaats op het koude bord een filodeegbakje, daarin de chocoladesliertjes en hier bovenop een bol aardbeienijs. Stort er de mangomousse naast en schenk er frambozensaus naast. Garneer met een blaadje mint en garneerchocolade.

Reacties op Chocoladecapelli di angelo in filodeeg met

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: