Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeien bladerdeegtaartjes


  • Ingredienten:
Voor het deeg:
- 250 g bloem
- ? theelepel zout
- ? theelepel azijn
- 0,2 l water
- 200 g margarine in blokjes gesnedenVoor de creme:- ? l room
- 3 eetlepels gezeefde poedersuiker
- 2 blaadjes Gelatine
- sap van een ? citroen
- 100 g gepureerde aardbeienVoor de garnering:
- stukjes aardbeien

Voor het bestrooien:
poedersuiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor:Elektrische oven: 200 graden CelsiusHeteluchtoven: 180 graden CelsiusGasoven: stand 4(Baktijd: ca. 20 minuten)- De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden.- De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moeten stukjes margarine in het deeg aanwezig blijven) en het deeg uitrollen in de vorm van een rechthoek.- Het deeg van links naar rechts over het midden dubbelvouwen en het rechter deel daarover heen leggen.- Nogmaals uitrollen in een rechthoek, vervolgens het linker en het rechter deel vanuit midden over elkaar heen leggen en als een boek dichtdoen. Met een doek het deeg afdekken en ? uur laten rusten.- Deze handelingen nogmaals herhalen, het deeg in vershoudfolie wikkelen en een nacht koud laten staan.
- Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van ca. 1 cm en er rondjes van 5 - 6 cm doorsnede uitsnijden.- De rondjes op een iets ingevette bakplaat leggen en in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.- Voor de creme de room en suiker opkloppen. De gelatine bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, het citroensap en de gepureerde aardbeien vermengen en door de slagroom heen roeren.- De creme in een spuitzak met een grote gladde spuitmond doen.- De creme op twee plakjes bladerdeeg doen.- Deze op elkaar zetten en een derde gehalveerd plakje bladerdeeg erop leggen (snijd hiervoor het derde plakje over de lengte door).- Dit steeds herhalen totdat alle rondjes bladerdeeg verwerkt zijn. De taartjes met aardbeien garneren en met een beetje suiker bestrooien.- Koud serveren.

Reacties op Aardbeien bladerdeegtaartjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: