Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade slagroomtaart


  • Ingredienten:
Voor het deeg:
2 eieren, 3 eetlepels heet water, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gr bloem, 50 gr. maizena, 1 th lepel bakpoeder.

Voor de vulling:
7,5 dl slagroom, 110gr. Poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 30 gr. Cacaopoeder.

Voor het glazuur:
100gr. poedersuiker, 10 gr. cacao, 3 eetlepels water

grofgeraspte pure chocola voor de garnering
  • Beschrijving:
taartbodem
2 eieren met het hete water mixen op de hoogste stand in 1 minuut schuimig kloppen.
De suiker en de vanillesuiker vermengen en in 1 minuut bij het eimengsel strooien. Dan nog 2 minuten doorkloppen. Daarna de gezeefde maizena , de bloem en de bakpoeder toevoegen. Op de laagste stand door het eimengsel roeren. Het deeg in een ingevette met bakpapier beklede springvorm (diameter 28 cm) doen.
Oven voorverwarmen op 175 ?200 graden. 20 a 30 minuten bakken. De taartbodem af laten koelen en 1 keer doorsnijden.Het glazuur.
Meng de poedersuiker, de cacao en het water tot een glad mengsel ontstaat.

De vulling
De slagroom stijfkloppen voeg de gezeefde poedersuiker, vanillesuiker en de slagroomversteviger toe. Houdt 3 volle eetlepels slagroom achter voor de garnering.
Roer de gezeefde cacao toe aan de rest van het slagroommengsel. Bestrijk de onderste deegbodem met 2/3 van het slagroommengsel. Bestrijk de andere helft met het glazuur en leg op de onderste bodem gevuld met het slagroommengsel. Bestrijk de rand van de taart met de rest van het slagroommengsel . Bestrooi met cacao, garneer met de achtergehouden slagroom en geraspte chocolade.

Reacties op Chocolade slagroomtaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: