Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeien bladerdeegtaartjes


  • Ingredienten:
Voor het deeg:
250 g bloem
? theelepel zout
? theelepel azijn
0,2 l water
200 g margarine in blokjes gesneden

Voor de creme:
? l room
3 eetlepels gezeefde poedersuiker
2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
sap van een ? citroen
100 g gepureerde aardbeien

Voor de garnering:
stukjes aardbeien

Voor het bestrooien:
poedersuiker
  • Beschrijving:
De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden. De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moeten stukjes margarine in het deeg aanwezig blijven) en het deeg uitrollen in de vorm van een rechthoek.

Het deeg van links naar rechts over het midden dubbelvouwen en het rechter deel daarover heen leggen. Nogmaals uitrollen in een rechthoek, vervolgens het linker en het rechter deel vanuit midden over elkaar heen leggen en als een boek dichtdoen. Met een doek het deeg afdekken en ? uur laten rusten. Deze handelingen nogmaals herhalen, het deeg in vershoudfolie wikkelen en een nacht koud laten staan.

Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van ca. 1 cm en er rondjes van 5 - 6 cm doorsnede uitsnijden. De rondjes op een iets ingevette bakplaat leggen en in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.

Voor de creme de room en suiker opkloppen. De gelatine bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, het citroensap en de gepureerde aardbeien vermengen en door de slagroom heen roeren.

De creme in een spuitzak met een grote gladde spuitmond doen. De creme op twee plakjes bladerdeeg doen. Deze op elkaar zetten en een derde gehalveerd plakje bladerdeeg erop leggen (snijd hiervoor het derde plakje over de lengte door). Dit steeds herhalen totdat alle rondjes bladerdeeg verwerkt zijn. De taartjes met aardbeien garneren en met een beetje suiker bestrooien.

Reacties op Aardbeien bladerdeegtaartjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: