Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenplaatkoek


  • Ingredienten:
1,5 dl. abrikoos-sinaasappeldrank (Dubbeldrank, Tweedrank) * 1/2 pak witbroodmix * 25 gr. boter of margarine * 1 zakje blanke amandelen van Baukje van 45 gr. * 10 abrikozen * 3 eetl. abrikozenjam * 1 takje citroenmelisse
  • Beschrijving:
In steelpan 1,5 dl. dubbeldrank tot lauw verwarmen. In kom van broodmix, lauwe dubbeldrank en 25 gr. boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Op warme plaats 45 min. laten rijzen. Bakplaat invetten. Oven voorverwarmen op 150 C. Aanrecht en deegroller met bloem bestuiven. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap (30 x 20 cm.). Hiermee bakplaat bekleden. Afdekken met aluminiumfolie. Oven afzetten. In midden van voorverwarmde oven deeglap 30 min. laten rijzen. Intussen amandelen grofhakken. Abrikozen ontvellen, halveren en pitten verwijderen. Nogmaals halveren. Bakplaat met deeglap uit oven nemen. Oven voorverwarmen op 225 C. Abrikozen en amandelen over deeglap verdelen. In midden van oven in 30 min. goudbruin en gaar bakken. Halverwege afdekken met aluminiumfolie. Intussen boven kom door zeef abrikozenjam wrijven. 1 eetl. dubbeldrank door abrikozenpuree roeren. Abrikozenplaatkoek uit oven nemen. Abrikozenpuree erover verdelen. Laten afkoelen. Garneren met blaadjes citroenmelisse.Taart in 10 stukken snijden.

Reacties op Abrikozenplaatkoek

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: