Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananas petit fours


  • Ingredienten:
125 g zachte boter + boter om in te vetten
125 g witte basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel geraspte citroenschil
zout
1 ei
185 g zelfrijzend bakmeel
1 bak Hertog Hoogstandjes - Ananas Roomijs
blaadjes verse citroenmelisse
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180?C
(heteluchtoven 160?C)
Klop de boter met de basterdsuiker, gember, citroenrasp en een snufje zout tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop tot het is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop tot een stevig beslag.
Vet de bakplaat in en bedek de bodem met het beslag. Bak het deeg in ca. 20 minuten gaar. Laat het afkoelen op een rooster.
Kleur de marsepein met levensmiddelenkleurstof geel. Rol het tussen vershoudfolie uit tot een plak van ca. 2 mm dik.Snijd de afgekoelde bodem in twee stukken.
Bedek een helft met het ananas roomijs en bedek met de andere helft.
Bestrijk de bovenkant met gezeefde abrikozenjam en bedek met de marsepein. Snijd de randen evt. bij.
Snijd met een warm mes petit fours uit de taart
Garneer de petit fours met een blaadje citroenmelisse.

Reacties op Ananas petit fours

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: