Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenkwarktaart


  • Ingredienten:
125 gr. boter of margarine * 1 pakje geraspte citroenschil * 175 gr. suiker * 3 eieren * 225 gr. meel * 1 mespunt bakpoeder * 1 eetl. rum voor het deeg

bovendien:

200 gr. kwark * 2 eieren * 1 pakje geraspte citroenschil * 100 gr. suiker * 100 gr. gemalen amandelen * 500 gr. abrikozen * 200 gr. kant en klaar strooisel
  • Beschrijving:
Alle deegingredienten door elkaar doen. In een ingevette springvorm leggen en bij 200 C. (gasstand 3) 20 min. voorbakken. Intussen de kwark, de eidooiers, geraspte citroenschil, suiker en amandelen door elkaar roeren. De abrikozen goed wassen, halveren, ontpitten en kleinsnijden. Het eiwit stijfkloppen. Beide door de kwarkcreme scheppen. Op het voorgebakken deeg eerst het kwarkmengsel strijken, met het strooisel bestrooien. De taart in 40-50 min. bakken.

Reacties op Abrikozenkwarktaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: