Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenkwarktaart


  • Ingredienten:
125 gram boter of margarine* 1 pakje geraspte citroenschil* 175 gram suiker* 3 eieren* 225 gram meel* 1 mespunt bakpoeder* 1 eetlepel rum voor het deeg* bovendien: 200 gram kwark* 2 eieren* 1 pakje geraspte citroenschil* 100 gram suiker* 100 gram gemalen amandelen* 500 gram abrikozen* 200 gram kant en klaar strooisel voor de vulling
  • Beschrijving:
Alle ingredienten voor het deeg door elkaar mengen. In een ingevette sprinvorm leggen en bij 200 graden C. (gasovenstand 3)in 20 minuten voorbakken. Intussen de kwark, de eieredooiers, geraspte citroenschil, suiker en amandelen door elkaar roeren. De abrikozen goed wassen, halveren, ontpitten en kleinsnijden. Het eiwit stijf kloppen. Beide door het kwarkmengsel scheppen. Op het voorgebakken deeg eerst het kwarkmengsel strijken, met het strooisel bestrooien. De taart in 40-50 minuten bakken.

Reacties op Abrikozenkwarktaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: