Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozen paashaas


  • Ingredienten:
180 gr. boter of margarine80 gr. suiker1 zakje vanillesuikergeraspte citroenschil
2 eieren225 gr. bloem1/2 afgestreken theel. Baking Powder

Garnering:
1 blik halve abrikozen (uitgelekt gewicht 240 gr.)2 1/2 dl. abrikozensap uit het blik,
evt. aangevuld met water1 zakje Taartina Helder2 eetl.suiker4 dl. koude slagroom
250 gr. mascarpone50 gr. suiker1 zakje Vanillesuiker3 eetl. citroensap
  • Beschrijving:
Op een stuk bakpapier (40x30 cm) een hazenkop (ongeveer 38 cm lang en 23 cm breed)
uittekenen en uitknippen en deze vorm op het bakblik leggen.Verwarm de oven voor op
180?C.Voor het deeg de boter of margarine in een beslagkom met een mixer met gardes romig kloppen.
Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe aan de boter en mix het tot een gebonden
massa.Voeg de eieren een voor een toe en mix elk ei 1/2 minuut op de hoogste stand.
De bloem en de Baking Powder met elkaar vermengen, zeven en in twee porties verdelen, de
porties na elkaar kort op de middelste stand door het mengsel mixen.Het deeg met een
nat gemaakt mes gelijkmatig ongeveer 1 cm dik (ook de lange oren) over de sjabloon
bestrijken en de randen gladder maken.Het bakblik in de oven schuiven.De paashaas is
gaar als de breinaald die je er in steekt, er droog weer uitkomt.Na het bakken,
de Paashaas met het bakpapier van het bakblik schuiven en op een rooster laten afkoelen.
De Paashaas op een taartschaal leggen.Voor de garnering, de abrikozen in een zeef laten
uitlekken, het sap opvangen in een maatbeker en tot 2 1/2 deciliter aanvullen met water.
Drie halve abrikozen bewaren voor het garneren, overige abrikozen fijn snijden.Taartina
volgens de algemene bereidingswijze bereiden, alleen met suiker en afgemeten abrikozensap
bereiden.De abrikozenblokjes vermengen met het taartina-mengsel, het geheel laten
afkoelen.De vruchtenmassa over de Paashaas verdelen en ongeveer 1 centimeter van de rand
vrij laten. De garnering laten afkoelen.De slagroom stijfkloppen.Mascarpone met
suiker, vanillesuiker en citroensap met een mixer met gardes mixen en de slagroom door het
mengsel mengen.De mascarpone-slagroom op de vruchtengarnering verdelen en met de bolle
kant van een theelepel golfvormige punten maken.Twee van de overige halve abrikozen
gebruiken voor de ogen.Uit de derde halve abrikoos een driehoek snijden en die voor de
neus gebruiken.En de rest van de halve abrikoos in zeer fijne reepjes snijden om
snorharen te maken op het gezicht van de Paashaas.

Reacties op Abrikozen paashaas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: