Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appel kersentaart


  • Ingredienten:
deeg:
250 gram bloem
175 gram boter
125 gram basterdsuiker, zonder klontjes
half theelepel zout
1 zakje vanillesuiker of ??n eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker*, of citroenrasp van halve citroen
1 klein ei, losgeklopt
vulling:
1 kilo golden delicious, geschild in stukjes, gemengd met sap van hele citroen
1 potje kersen zonder pit op sap (185 gram), uitgelekt
1 ei
175 milliliter melk
1 theelepel amandelextract
1 afgestreken eetlepel custardpoeder
sap van 1 citroen
springvorm van 24 centimeter
  • Beschrijving:
Bestrijk de springvorm dun met boter. Doe bloem, suiker, boter, zout en vanillesuiker in een kom. Snijd met twee messen de boter tot kleine knikkertjes door de bloem. Voeg 3/4 van het ei toe en kneed met koele hand tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en zet voor 1 uur in de koelkast.Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Houd 1/4 deel van het achter en rol de rest uit tot een lap van ongeveer 26 centimer doorsnede. Leg de lap in de springvorm en druk de opstaande randen tot 4 centimeter hoogte. Vorm van het achtergebleven deeg rolletjes waarvan rasters worden gemaakt. Meng de stukjes appel met de kersen. Klop de melk, ei, amandelextract en custard tot een glad mengsel. Doe het appelmengsel in de vorm, leg de deegrasters eroverheen en schenk het melkmengsel eroverheen. Bestrijk de rasters met het overgebleven ei. Bak onder het midden van de oven, 65-75 minuten tot de taart bruin en gaar is. Laat afkoelen en serveer bestrooid met poedersuiker en eventueel lichtgezoete geslagen room.

Reacties op Appel kersentaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: