Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade truffels


  • Ingredienten:
1 pond pure chocolade, 3 dl slagroom, klein scheutje rum, cognac of likeur en hagelslag of vlokken.
  • Beschrijving:
hak de chocolade fijn in een keukenmachine en doe de stukjes in een kom. Breng de slagroom met de alcohol aan de kook en blijf roeren. Giet het mengsel dan langzaam bij de chocolade. Roeren tot de chocolade is gesmolten. Als er klontjes in blijven, zet de kom, zet de kom dan op een pannetje met heet water (au bain-marie). Is het mengsel mooi glad? Zet de kom dan in de koelkast en laat de inhoud goed opstijven. Schep er dan met een theelepeltje bolletjes uit. Rol het bolletje door de hagelslag of vlokken zodat het helemaal bedekt is. Laat de truffels nog een uurtje in de koelkast opstijven.

Reacties op Chocolade truffels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: