Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Pompoentaart uit portugal


  • Ingredienten:
ZANDDEEG: 150 g bloem,60 g suiker, mespunt zout, 100 g boter en boter om in te vetten
POMPOENBESLAG:
-250 g pompoen
-50 g suiker
-6 eierdooiers
-60 g bloem
-mespuntje zout
-1 mespunt kaneel
-200 g gemalen amandelen
-100 g gekonfijte sinaasappelstukjes
-6 eiwitten + 120 g suiker
AFWERKING:
-ingekookte abrikozenconfituur
-geroosterde amandelschilfers
  • Beschrijving:
-maak een zanddeeg op de gekende wijze en laat opstijven in de koelkast
-rol het deeg uit en leg het in de ingevette vorm
*kook de pompoen in licht gezouten water tot het vruchtenvlees zacht is en giet af en snij het vruchtenvlees in blokjes-klop de eierdooiers met de suiker, zout en kaneel schuimig
-roer er de bloem, de gemalen amandelen en sinaasstukjes onder
-klop het eiwit stijf met de suiker en spatel het samen met de pompoenblokjes onder de massa
-giet in de vorm op de deegbodem
-bak 40 min in een hete oven van 190? a 200?C
-ontvormen en bestrijken met de ingekookte abrikozenconfituur en bestrooi met de amandelschilfers en laat verder afkoelen

Reacties op Pompoentaart uit portugal

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: