Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit


  • Ingredienten:
Voor de wafels:
50 g boter
2 eieren
1 mesp. zout
2 eetl. basterdsuiker
1 dl melk
100 gram bloem
boter voor het wafelijzer

Voor de vruchten:
3 kiwi's
1 rijpe mango
1 blikje ananasblokjes
50 g boter
3 eetl. suiker
2 eetl. citroensap
1 borrelglas rum of cognac
versgemalen zwarte peper
  • Beschrijving:
Maak eerst het wafelbeslag Smelt de boter Splits de eieren in dooiers en eiwitten Klop de eiwitten stijf met het zout Klop de eierdooiers los met de suiker, de melk en de gezeefde bloem Spatel vlak voor het bakken het stijfgeklopte eiwit door het beslag, anders verliest het zijn luchtigheid Snijd de geschilde kiwi's in de lengte in partjesSnijd het vruchtvlees van de geschilde mango in dunne parten van de pit Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het ananassap opVerwarm het wafelijzer voorBestrijk het warme ijzer met een kwastje met wat boter Schep er wat beslag in en bak de wafels overeenkomstig de gebruiksaanwijzing van het apparaat Verhit intussen de boter en de suiker in een koekenpan en roer tot de suiker is gesmolten en begint te kleuren Schep er de voorbereide vruchten door en laat kort doorwarmenBlus af met het een flinke scheut van het ananassap en bedruppel met het citroensap Flambeer met de rum of de cognac Leg de wafels op de borden en verdeel er het warme fruit over Maal er voor een pittig accent wat zwarte peper over Als de wafels als dessert worden gegeten, past een bolletje vanille-ijs er uitstekend bij

Reacties op Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: