Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenbroodpudding


  • Ingredienten:
-6 sneden wit- of volkorenbrood
-55 g zachte boter
-115 g gedroogde abrikozen (fijngehakt)
-40 g lichte basterdsuiker
-1,5 th lepel koekkruiden of kaneel
-2 eieren
-6 dl melk
  • Beschrijving:
-vet de ovenschaal licht in
-besmeer een kant van elke snee brood met boter en snij elke snee in 4 driehoekjes
-leg de helft van de driehoekjes op de bodem van de ovenschaal (met de beboterde kant naar boven)
-strooi de abrikozen erover
-meng de suiker met de koekkruiden of de kaneel en strooi de 1/2 hiervan over de abrikozen
-de rest van het brood erover schikken met de beboterde zijde naar boven
-de rest van het suikermengsel erover strooien-klop de eieren en de melk dooreen en giet dit mengsel over het brood en laat 30 min rusten
-in de hete oven van 180?C bakken gedurende circa 45 min, tot hij wat steviger en goudbruin is

Reacties op Abrikozenbroodpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: