Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Gestoomde pompoenpudding


  • Ingredienten:
-125 g zelfrijzend bakmeel
-1 th lepel vers gemalen nootmuskaat
-60 g boter of margarine ( en een klontje om in te vetten
-125 g broodkruimels
-125 g basterdsuiker
-250 g rozijnen
-2 koppen fijngemalen pompoen
-2 eieren (licht opgeklopt)
  • Beschrijving:
*zeef de bloem en nootmuskaat in een grote kom
*werk de boter erdoor tot U een kom met fijne kruimels hebt
*roer de broodkruimels, suiker, en rozijnen erdoor
*bind alles met de pompoen en de eieren
*de massa in een goed ingevette puddingvorm van 1,5 liter doen
*leg er losjes een stuk vetvrij papier overheen, zodat het kan rijzen, en bind een stukje touw rond de rand van de vorm*zet de vorm in een grote pan en giet heet water in de pan, tot de helft van de vorm
*leg een deksel op de pan en laat alles 90 a 120 minuten stomen (tot de pudding stevig aanvoelt)
*zo nu en dan wat water bijvullen

Reacties op Gestoomde pompoenpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: