Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Advocaatpudding met schuimeitjes


  • Ingredienten:
- 10 eieren
- 180 gram suiker
- 5 deciliter melk
- 30 gram advokaat






















.







Serveertip.





Maak een spiegel van de pudding in een bord en plaats hier op de eitjes.
Garneer af met gesmolten chocolade of gebrande amandelschilfers.
Dit gerecht hoort men niet geheel koud te eten.
  • Beschrijving:
-Scheid de dooiers en de eiwitten.
-Breng daarna de melk aan de kook.
-Klop de dooiers met 90 gr suiker op tot een schuimige massa-Voeg de kokende melk toe aan de eidooiers en zet de pan weet terug op het vuur, (beste is au bain-marie) roer met een houten lepel erin.
-Zodra de pudding dik begint te worden, de pan van het vuur halen.
-Giet de pudding door een fijne zeef.
-Blijf erin roeren totdat deze is afgekoeld anders krijgt u een "vel" over de pudding. Roer nu de advocaat erdoorheen.

-Klop het eiwit met een mixer schuimig voeg de resterende 90 gram suiker toe en klop de eiwitten nu tot een stevige witte massa. (als u de kom ondersteboven houdt moeten de eiwitten in de kom blijven zitten)

-Breng in een pan water aan de kook. Draai het vuur lager. Vorm nu met een lepel eitjes van de eiwit massa.
- Laat deze dan in het water vallen en pocheer ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.
-Laat de eitjes op keukenpapier uit lekken, en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

Reacties op Advocaatpudding met schuimeitjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: