Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appeltiramisu


  • Ingredienten:
800 gram frisse appel, bv. elstar of boskoop, sap van een citroen, 100 gram suiker, 250 gram Mascarpone, 750 gram magere kwark, 100 gram slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 60 ml. appelsap, 3 el calvados, 60 gram lange vingers, 2 el cacaopoeder, 1 el kaneel
  • Beschrijving:
Appels schillen en ik stukjes snijden. Met citroensap, 40 gram suiker en 50 ml. water aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes doorkoken.Ondertussen de mascarpone, de kwark, de slagroom en 60 gram suiker goed vermengen. Meng de appelsap met de calvados. Leg de lange vingers op de bodem van de schaal, hou circa 4 vingers achter de hand. Bedruip de vingers met het appel-calvadossap.
Verdeel de appelcompote over de vingers en verdeel hier de mascarponecreme over. Met cacao en kaneel bestuiven.
Verkruimel de overige vingers en verdeel ze over de tiramisu.
Zet tot gebruik in de koelkast.

Reacties op Appeltiramisu

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: