Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bavarois met vanille basilicum rood fruitcoulis


  • Ingredienten:
Voor de bavarois
2 1/2 pakje room (Lidl)
1 staafje vanille
80 gram fijne suiker
3 gelatine blaadjes

voor de coulis
250 gram gemengd rood fruit (diepvries)
1 glas suikersiroop (van rietsuiker)
1 bosje basilicum

Voor de garnering
Wat basilicum- of muntblaadjes, 1 spuitbus slagroom
  • Beschrijving:
Schenk de room in een pannetje
Week de gelatineSchraap de vanille uit boven de room en voeg het stokje en de suiker toe
Breng dit op een matig vuur aan de kook en blijf goed roeren.
Na het 1e kookpunt het mengsel nog 10 minuten al roerend laten koken.
Knijp de gelatine goed uit
Schenk de room nu in een kom (schraap vooral niets van de bodem van het pannetje!)verwijder het vanille staafje en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Goed doorkloppen met een garde.
Vul 4 (wijn)glazen voor ? met het roommengsel en zet ze in de koelkast zodat de room kan opstijven, Mintens 3 uur!!
Vlak voor het opdienen:
In de kom van een keukenmachine de basilicumblaadjes fijnhakken en het rode diepvriesfruit en de suikersiroop toevoegen. Mengen tot er een mooie coulis ontstaat.

Reacties op Bavarois met vanille basilicum rood fruitcoulis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: