Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Flensje met sinaasappelamandelboter


  • Ingredienten:
1 zakje gepelde amandelen (a 75 g AH), 2 eieren, 2 el zonnebloemolie, 200 ml melk, 100 g bloem, 50 g zachte boter, 1 el vloeibare honing, 1 eierdooier, 1 sinaasappel, 4 bolletjes (vanille)roomijs
  • Beschrijving:
Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen. Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren.

In kommetje 2 el boter met honing en dooier loskloppen. Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen. Rasp met amandelen door botermengsel roeren. Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes snijden.

In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakkenOven voorverwarmen op 200 graden. Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen. In elk schaaltje 1/2 el sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 min. in midden van oven zetten. Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen

Reacties op Flensje met sinaasappelamandelboter

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: