Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarp


  • Ingredienten:
1 citoen
750 ml rode wijn
200 g suiker
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
12 verse vijgen
1 vanillestokje
1-2 el witte basterdsuiker
1 bakje mascarpone (250g)
300 g frambozen
  • Beschrijving:
Citroen schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken. In pan (zo groot dat 12 vijgen precies naast elkaar erin passen) wijn met citroenschil, suiker, krijdnagels en kaneelstokje aan de kook brengen. Vuur laag draaien zodat wijn onder kookpunt blijft. Vijgen in wijn laten zakken en in 10 min. gaar laten worden. Drijvende vijgen halverwege voorzichtig keren in wijn. Vuur uitdraaien en vijgen in wijn laten afkolen. Met scherp mesje vanillestokje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruitschrapen. In kom merg en basterdsuiker naar smaak door mascarpone roeren. Vijgen en mascarpone afgedekt in koelkast zetten.Vijgen op kamertem. serveren of iets verwarmen. In zes diepe borden 2 vijgen leggen en wat wijn scheppen. Garneren met frambozen. Op elk bord tussen vijgen ovale balletjes mascarpone scheppen door lepel in warm water dompelen en met draaiende beweging mascarpone op te scheppen.

Reacties op In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarp

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: