Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Broodtaart met rode wijn


  • Ingredienten:
-125 g rogge, of ander donker brood
-2 el rum
-6 eieren
-50 g krenten
-125 g gemalen amandelen
-1 th lepel kaneel
-1 mespunt nootmuskaat
-1 mespunt gemalen kruidnagel
-125 ml rode wijn
-1 el suiker
-2 el aalbessenconfituur
-100 g poedersuiker
-2 el water
  • Beschrijving:
-verkruimel het brood en rooster het even in een pan met antikleeflaag (voortdurend roeren)
-scheid 2 eieren en klop het eigeel met 2 hele eieren en de suiker tot schuim
-voeg de amandelen en de rozijnen bij het brood +(eventueel 50 g gekonfijt fruit)-beleg de vorm met bakpapier en vet de rand in
-klop de eiwitten stijf en schep ze door het eigeelmengsel
-vul de vorm met het deeg en zet 40 min in de oven van 200?C (de heteluchtoven 170?C)
-haal de taart uit de vorm
-los de suiker op in de iets verwarmde wijn en bedruppel het gebak met de wijn
-verwarm de confituur en smeer die over het gebak
-roer de poedersuiker met wat water tot een papje en smeer dit glazuur over het gebak

Reacties op Broodtaart met rode wijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: