Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bananenpudding met frambozensaus


  • Ingredienten:
-2 grote verse eieren
-300 ml verse melk
-4 grote rijpe bananen
-7 el oude broodkruimels
-circa 5 el suiker
-geraspte schil en sap 1 citroen
-sap 1/2 sinaasappel
-4 el donkere rum
-100 g ongezoute boter
FRAMBOZENSAUS:
-225 g frambozen (vers of diepvries)
-2 el basterdsuiker
-sap 1 citroen
  • Beschrijving:
**eieren en melk moeten zo vers mogelijk zijn om klonteren te voorkomen**
-maak de bananen in een grote mengkom met een vork fijn en klop de eieren, broodkruimels en suiker erdoor
-voeg citroenrasp, citroensap, sinaassap en de rum erbij-smelt de boter en bewaar 1 th lepel en klop de rest in de melk; klop dit vervolgens door het bananenmengsel
*smeer een grote vuurvaste puddingvorm met de bewaarde boter in en bestrooi met suiker en giet het bananenmengsel erin
-de vorm afdekken met beboterd vetvrij papier en een stuk folie
-laat in het midden wat ruimte, zodat het gerecht kan rijzen
-bind nu vast met een touwtje en zet in een grote pan, die gevuld is voor de helft met sudderend water
-doe het deksel op de pan en stoom op een lage hitte 75 min a 90 min
**hou het water op peil door zo nu en dan aan te vullen ! Het water mag nooit hard koken !
-neem de folie en papier van de pudding af
-haal een plat mes in kokend water gedoopt, langst de binnenkant van de vorm
-stort de pudding snel en giet de frambozensaus eroverheen en serveer meteen
FRAMBOZENSAUS:
-doe de frambozen in een grote kom en strooi de suiker erover en dek de kom af en laat 1 uur op kamertemperatuur staan
-druk dan de vruchten een beetje fijn en doe het uitgeperste citroensap erbij en roer grondig met een houten lepel en laat staan tot gebruik !!!!

Reacties op Bananenpudding met frambozensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: